Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

(Yπο)λειτουργούν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της χώρας

Με προϋπολογισμούς πείνας λειτουργούν τα διάσπαρτα ανά την Ελλάδα Κέντρα εκπαίδευσης κοινωνικής υποστήριξης και κατάρτισης ΑμεΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ). Οι διοικήσεις τους από τον Σεπτέμβριο και μετά “θυσιάζουν” χρόνια προσφερόμενες υπηρεσίες λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης.
Οι υποχρεωτικές “θυσίες”, δυστυχώς, αφορούν υπηρεσίες κρίσιμες για την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Τα σχετικά παραδείγματα είναι πάμπολλα, όσα και τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της χώρας. Το τελευταίο “ενδεικτικό” μας κομίζουν μέσα από καταγγελτικό τους κείμενο οι γονείς της Πρέβεζας. Αφορά την “θυσία” του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πρέβεζας  που επί χρόνια αποτελούσε την μοναδική διέξοδο κοινωνικοποίησης των παιδιών με αναπηρία της περιοχής. Η “θυσία” του εργαστηρίου υποχρεώνει δεκάδες παιδιά με αναπηρία της περιοχής να παραμένουν επί μήνες κλεισμένα στα σπίτια τους δίχως την παραμικρή προοπτική.
Το κρίσιμο ερώτημα προς τον υπουργό υγείας απευθύνεται από τους γονείς των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πρέβεζας, στο όνομα των παιδιών όλων των ανίστοιχων Κέντρων της χώρας: Υπέρ ποίου ανώτερου σκοπού και προσδοκώμενου – έστω μεσοπρόθεσμα – όφελους γίνονται αυτές οι “θυσίες” που καταδικάζουν οριστικά και αμετάκλητα χιλιάδες νέα παιδιά με αναπηρία σε κοινωνική περιθωριοποίηση και χιλιάδες οικογένειες σε απελπισία;  


Δεν υπάρχουν σχόλια: