Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σταγών Σεραφείμ «Είναι θέμα ζωής του Έθνους η σωστή λειτουργία της Εκκλησίας»


«Θα ερημώσουν οι εκκλησίες και δεν θα υπάρχουν ιερείς για να πραγματοποιήσουν τα Μυστήρια και τις Λειτουργίες αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση και εξαιρέσει από τον Νόμο περί προσλήψεων το 5 προς 1 και στην εκκλησία» δηλώνει με πικρία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.
Μιλώντας χθες δια του Ρ. Σταγών ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ανέφερε πως ήδη η Ιεραρχία της Εκκλησίας συνεδρίασε εκτάκτως και απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση επιστολή ζητώντας να εξαιρεθεί η πρόσληψη ιερέων από αυτή την ρύθμιση.


Επίσης, ανέφερε πως δεν είναι αντίθετος στο να γίνουν ρυθμίσεις την οικονομία μας και το κράτος, αλλά μήπως αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται μόνο σε χαμηλά στρώματα και εκεί που δεν πρέπει;
Ακόμη είπε πως η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων βρίσκεται σε καλή κατάσταση σ’ ότι αφορά τους ιερείς και την κάλυψη θέσεων στις ενορίες.
Υπάρχουν σε ενορίες και 70 ιερείς (πολλοί εξ αυτών είναι ιερομόναχοι) και καλύπτουν σε καλό βαθμό το θρησκευτικό έργο.
Τι θα γίνει όμως αν σε 10 χρόνια μείνουν λιγότεροι από τους μισούς Ιερείς. Θα πραγματοποιούν την Ανάσταση στις 12.00, στις 01.00 στις 03.00;
Αφού θα αναγκάζεται ένας Ιερέας να λειτουργήσει σε δύο ή και τρία χωριά.
Χαριτολογώντας ανέφερε πως μην φθάσει η στιγμή που δεν θα βρίσκουμε ιερέα και θα φωνάζουμε τον Δήμαρχο ή Συμβούλους!!
Ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Σεραφείμ θεωρεί πως είναι θέμα ζωής του Έθνους μας η σωστή λειτουργία της εκκλησίας και αυτό αποδεικνύεται από τον ρόλο της στην διατήρηση του Ελληνισμού.
Ακόμη Ο Μητροπολίτης θεωρεί πως από μόνες τους οι αντιδράσεις της Εκκλησίας δεν αρκούν και θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο ίδιος ο λαός και να υπερασπίσει την θρησκεία του.
Τέλος ανέφερε πως στην χώρα μας υπάρχουν πάνω από 800 θέσεις ιερέων κενές και η εκκλησία έχει ζητήσει να καλυφθούν μόνο 300 εξ αυτών.
πήγη:http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7264:--l---------r&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: