Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Γιατρός έγραψε γυναικολογική εξέταση σε ...παπά!

Παρά τις καταγγελίες, εξακολουθεί να ασκεί το... «λειτούργημά» του ένας γιατρός του ΟΠΑΔ που έχει στείλει άνδρες (ακόμα και έναν παπά) για γυναικολογικού χαρακτήρα εξετάσεις, όπως για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών! Αυτό καταγγέλλουν συνάδελφοί του, με επιστολή που έστειλαν στις 15/3/2010 στον Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας και την οποία αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία».

Όπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος γιατρός για απλό τσεκ απ έγραφε πληθώρα δαπανηρών εξετάσεων, ακόμα και γυναικολογικών σε άνδρες. Μέχρι και σε έναν παπά ζήτησε... κολποσκόπηση!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις αιμοληψίες έκανε ο ίδιος ο γιατρός στο γραφείο του και τα δείγματα τα έστελνε σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο των Αμπελοκήπων, με το οποίο προφανώς συνεργαζόταν.

Οι γιατροί διαπίστωναν σοβαρή ζημία σε βάρος του ΟΠΑΔ και παραβίαση κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας, ενώ σχολίαζαν στην καταγγελία τους ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είχε περάσει από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όσο για τον λόγο που παρόλες αυτές τις καταγγελίες, δεν έχει διακοπεί η σύμβαση του συγκεκριμένου γιατρού με τον ΟΠΑΔ; Ο πρόεδρος του οργανισμού Κ. Σουλιώτης επικαλέστηκε στην «Ελευθεροτυπία» τη μη ολοκλήρωση ακόμα του ελέγχου των καταγγελιών..
Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: