Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΝΕΝΕΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΝΗΣΙΩΝ



ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!

Σε ένα κατάπτυστο άρθρο του,γράφει μεταξύ άλλων ο γλείφτης του Κωστόπουλου:

Υπάρχουν όμως δύο θεμελιώδεις έννοιες η διάκριση των οποίων είναι αναγκαία έτσι ώστε να κατανοήσουμε αυτό το θέμα, το imperium – Κυριαρχία και το fiscus- Ιδιοκτησία.

Το Κράτος για να είναι τέτοιο, ασκεί την Κυριαρχία του στην Επικράτειά του «εις πάσαν περίπτωσιν». Η Κυριαρχία του Κράτους ΔΕΝ εδράζεται στην ιδιοκτησία του αλλά στα : α) μονοπώλιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας β) μονοπώλιο στην Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία γ) στο μονοπώλιο στην καταβολή και είσπραξη φόρων. Το Κράτος δηλαδή είναι Κράτος διότι δύναται ακόμη και δια της βίας να επιβάλει την θέλησή του στον οποιονδήποτε.
Αντιθέτως η ιδιοκτησία εξασφαλίζεται μόνον υπό τους όρους και την βούληση του ασκούντος την κυριαρχία, δηλαδή του Κράτους. Αυτός είναι και ο λόγος που αν ας πούμε κάποιος μας κλέψει κάτι, εμείς απευθυνόμαστε στο Κράτος και στα Όργανα Του (Αστυνομία, Δικαιοσύνη) για την αποκατάσταση της βλάβης μας.
 

Για να το καταλάβουμε ας δούμε ένα παράδειγμα, υπάρχει μια βραχονησίδα έρημη που εκτός από τμήμα της Επικράτειας μας, αποτελεί και τμήμα της κρατικής περιουσίας και από την άλλη υπάρχει και η Μύκονος, στην οποία η κρατική ιδιοκτησία είναι ελάχιστη, διότι το νησί αυτό αποτελείται από πολλές μικρές ή και μεγαλύτερες ιδιοκτησίες. Είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο η Μύκονος λιγότερο Ελλάδα από την βραχονησίδα; Όχι βέβαια.

Αλλά και αν το εξετάσουμε από την άποψη του δημοσίου συμφέροντος τι εισφέρει περισσότερο στο δημόσιο ταμείο η έρημη βραχονησίδα που είναι και ιδιοκτησία του κράτους ή οι φόροι που εισπράττει το κράτος από τις διάφορες ατομικές ιδιοκτησίες της Μυκόνου; Φυσικά το δεύτερο.


Θα μπορούσε βέβαια να ισχυριστεί κάποιος, ότι θα ήταν καλλίτερο από οικονομικής απόψεως να έχει το Κράτος και την ιδιοκτησία όλης της Μυκόνου. Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται οι κομμουνιστές, όμως όποιος έχει σώας τα φρένας καλώς γνωρίζει ότι ποτέ και σε κανέναν τομέα δεν μπόρεσε κανένα κράτος, να συναγωνιστεί τους ιδιώτες στο επιχειρείν.
ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Τι εννοούμε;Απλούστατα:Αν η Μύκονος ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ,είναι σίγουρος ο πατριδέμπορας πως θα μπορεί π.χ. να πηγαίνει εκεί και ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑ σε πεντάστερα ξενοδοχεία;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ!Διότι ρε πανάσχετε που το παίζεις και ειδήμονας,είναι άλλο η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (στην οποία δεν έχει αντίρρηση κανείς,όταν γίνεται με ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ) και άλλο η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ!

Φέρνουμε άλλο παράδειγμα:Είναι άραγε το ίδιο μια π.χ. καφετέρια που νοικιάζει το χώρο όπου βρίσκεται το κατάστημα,με μία αντίστοιχη ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ;

Στην πρώτη,ο καθένας μπορεί ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ αν θα καθήσει στο μαγαζί ή αν θα πάει στην παραλία:Στη δεύτερη περίπτωση,ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ό,τι και να κάνει!

Κι αυτό είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό μικρό παράδειγμα:Επίσης,π.χ. στον Σκορπιό,ιδιοκτησίας Οικογένειας Ωνάση,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!Αν δεν το ξέρει ο νεοφιλελεύθερος κολαούζος,απαιτείται ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ακόμα και για τα τουριστικά πλοιάρια που πηγαίνουν στο νησί,ενώ η πρόσβαση αυτοκινήτων κλπ είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ!

Επομένως,είναι παντελώς άκυρο το "επιχείρημα" πως η κυριαρχία του ελληνικού κράτους έγκειται μονάχα στην...Αστυνομία και τον Στρατό!

ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ...ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ;

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ:ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ "ΝΟΜΙΜΑ" ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ,ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ;

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Πρόκειται για μια ωμή ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ παρέμβαση,που προκαλεί όλους τους Έλληνες με βάναυσο τρόπο!

Και έρχεται να συμπληρώσει την ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Καρατζαφέρη που δέχεται εξίσου την πώληση των πάντων,εκτός της Ακρόπολης και του Λευκού Πύργου!!!


ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!


ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΦΑΠΑ!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: