Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Συνέρχεται το ΝΑΤΟ για τη Λιβύη

Το ΝΑΤΟ θα συζητήσει τον ρόλο του στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., που επιτρέπει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι πρεσβευτές των 28 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, συνέρχεται από τις 11.30 ώρα Ελλάδος, για να συζητήσει τις συνέπειες της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και το επίπεδο προόδου του σχεδιασμού των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου.

«Για κάθε επιχείρηση του ΝΑΤΟ, πρέπει να καταδειχθεί η ανάγκη να αναλάβει δράση η Συμμαχία, ώστε να υπάρξει σθεναρή περιφερειακή υποστήριξη και μία σαφής νομική βάση, όπως αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας» δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
«Υπό αυτούς τους τρεις όρους, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αναλάβει δράση, συμμετέχοντας στην ευρύτερη διεθνή προσπάθεια και αυτό θα είναι το αντικείμενο των συνομιλιών» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η Συμμαχία ενεργεί βάσει συναίνεσης.
Μία από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η Γερμανία, απέσχε της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της απόφασης 1973 για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.
Αντίθετη με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: