Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σε επιφυλακή για τη νέα γρίπη

Επτακόσιες πενήντα μονάδες εντατικής θεραπείας στα δημόσια, στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε...
 ετοιμότητα για αν υποδεχθούν εάν χρειαστεί τα σοβαρά περιστατικά της νέας γρίπης, που αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η νόσος βρίσκεται στην κορύφωσή της, αλλά και τον Μάρτιο θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η μαζική ζήτηση του φαρμάκου Tamiflu το εξαφάνισε από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά θα διατίθεται με απλή ιατρική συνταγή από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.

Με προσοχή παρακολουθεί το υπουργείο Υγείας την εξέλιξη των κρουσμάτων της νέας γρίπης, καθώς μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 62 άτομα. Ενδιαφέρον έχει ότι από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, κανείς δεν είχε εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας, συνολικά έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 208 άτομα, από τα οποία τα 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Όσον αφορά την επίπτωση του ιού, φαίνεται ότι προτιμά τις ηλικίες μεταξύ 30 και 65, αλλά και τους άνδρες, καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες. Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι ότι περίπου το 37% όσων παρουσίασαν επιπλοκές από τη γρίπη ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.

Οι επιστήμονες τόνισαν για μια ακόμη φορά, ότι το εμβόλιο μπορεί να γίνει και τώρα παρότι εκτίμησαν ότι η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα. Ήδη εκτίμησαν ότι από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουν να δουν υποχώρηση των νέων κρουσμάτων.

news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: