Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ!

ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, 1.933 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 877, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 1.056 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ! ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ) ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ! ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙ! Α ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ, ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΜΜ ΚΛΠ). ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, Θ'ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ 36.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΤΗ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΡΑΓΩΝΑΣ, ΡΕΠΟΥΣΗ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΚΛΠ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: